Meetjeslandse Meesters gaat over artistiek meesterschap, over kunstenaars die de geschiedenis in kunnen als ‘Meesters van bij ons’. Het gaat over de ontdekking van kwaliteit uit eigen streek, de streek als muze, het Meetjesland als bakermat voor creatief talent.

In samenwerking met erfgoedpartners en enkele experten stelden we een overzicht samen van kunstenaars die in de regio gewoond en/of gewerkt hebben. Dit erfgoedluik vormt het uitgangspunt voor een publiekscampagne en een activiteitenaanbod. We ontwikkelen dit van onderuit, in samenwerking met lokale en regionale partners. Ook vandaag heeft het Meetjesland immers heel wat te bieden op artistiek vlak. De vele kunstzinnige verenigingen, galeries, kunstacademies en ateliers zijn dan ook de ideale partners binnen dit project.

Wanneer zal het project geslaagd zijn? Als ‘oude’ kunst inspireert tot ‘nieuwe’ kunst en zo relevant blijft. Als het project tot nieuwe activiteiten leidt met kunst en kunstenaars in en van het Meetjesland. Als het project tot ontdekkingen leidt dankzij de inbreng van streekgenoten. Maar vooral: als kunst en kunstenaars in het Meetjesland zichtbaarder worden.

Binnenkort zult u op deze website meer informatie vinden over het project, de geselecteerde meesters en de activiteiten die georganiseerd worden in 2019.

Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Meetjeslandse Meesters is een project van COMEET, Cultuuroverleg Meetjesland.