Trefdag Meetjeslandse Meesters

kasteel van Wippelgem

Op 30 november is het kasteel van Wippelgem dé place to be voor iedereen die artistiek bezig is in het Meetjesland.

Als afsluiter van het project Meetjeslandse Meesters organiseert COMEET er een heuse trefdag voor Meetjeslandse Meesters. Ben jij artistiek bezig, professioneel of recreatief? Schrijf je dan zeker in. Je kunt er ervaringen en kennis uitwisselen met andere gelijkgestemden, artistieke organisaties uit de buurt leren kennen. Leer hoe je je werk het beste kan promoten door het goed te omschrijven, of kom alles te weten over de zakelijke kant van je artistiek bestaan dankzij de workshop van het Cultuurloket rond vergoedingen en statuten.

Programma:

  • 9.45 u. Onthaal
  • 10.00 u. WORKSHOP Schrijven over je werk (i.s.m. Kunstwerkt) (max 20 deelnemers)
  • 13.00 u. Lunch 
  • 13.30 u. Netwerkmoment
  • 15.00 u. WORKSHOP Vergoeden en vergoed worden: statuten en vergoedingen in de cultuursector (i.s.m. Cultuurloket)
  • 18.00 u. Einde dag


Workshop: Schrijven over je werk

Hoe schrijf je een korte, krachtige tekst die je beeldend werk goed kadert? Paul Hendrikse legt uit en geeft concrete tips over hoe je het kan aanpakken. Om voor iedereen een persoonlijke begeleiding te kunnen voorzien is deze workshop beperkt tot max. 20 deelnemers.

In zijn werk verkent Paul Hendrikse de raakvlakken tussen geschiedenis, biografie en fictie. In zijn videowerken, installaties, boeken en performances maakt hij veelvuldig gebruik van teksten. Hendrikse toonde zijn werk in binnen- en buitenland o.a. bij Contour Mechelen, Bozar, Kunsthalle Basel, Muhka, Middelheim museum.

Meebrengen: iets om te schrijven of een laptop en een portfolio of digitale afbeeldingen van het werk.

Deze workshop is onderdeel van het vormingsaanbod ‘presenteren van je werk’ van Kunstwerkt.


Lunch en Netwerkmoment

Tussen de twee workshops voorzien we een lichte lunch en een netwerkmoment.

Wat dacht je van een creatieve ‘meet and greet’ via speed(date)tekenen? Of sluit aan bij één van de brainstormtafels. Wissel onderling tips uit over het werven van leden, vrije atelierruimtes of communicatie van je culturele aanbod. Deel jouw kennis over originele tentoonstellingsplekjes in het Meetjesland, vind lokale partners voor je creatieve projecten en droom samen met ons van toekomstige regionale initiatieven rond beeldende kunsten in het Meetjesland!

Wil je graag flyers, posters of ander promotiemateriaal van je creatieve onderneming/vereniging presenteren deze dag? Geef dan een seintje via louise.vermeersch@comeet.be. Wij voorzien tafels en enkele panelen waarop dit wordt gepresenteerd tijdens het netwerkmoment.


Workshop: Vergoeden en vergoed worden

Interim, vast contract, zelfstandigheid, 1bis, KVR, onbelast bijverdienen, occasionele prestaties, vrijwilligersvergoeding,…? Welke vergoeding is de correcte voor welke situatie? Welk statuut is het beste voor wat ik doe? En wat is dat kunstenaarsstatuut? Kom ik daarvoor in aanmerking? Deze workshop is gericht op (amateur)kunstenaars, creatieve ondernemers en cultuurmedewerkers.

Juriste Marie Louise Reedijk van cultuurloket wijst je de weg tussen verschillende vergoedingswijzen. Wil je graag meer weten over een specifiek aspect van vergoedingen? Stel je vraag dan via het inschrijvingsformulier zodat we hier in de presentatie rekening mee kunnen houden.